Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13-åring sexutnyttjad - levde i långa parrelationer med vuxna män

Två män från Njurunda levde i olika perioder ihop med en flicka när hon var 13 och 14 år gammal. Samlagen var hennes sätt att betala för hyran. Hon drack, hade panikångest och när hon var tio år skar hon sig själv för första gången. I går dömdes männen till åtta respektive fyra månaders fängelse.

Annons
De träffades på Navet. Den nästan 30-årige mannen var mer än dubbelt så gammal som sin flickvän. De hade upprepade samlag under de tre månader som de var tillsammans. Han tyckte att förhållandet var jämbördigt och ska aldrig ha tvingat henne till att ha sex, men i efterhand har flickan uppgett att det för henne handlade om en \"affärsuppgörelse\". Hon hade trassliga hemförhållanden och tyckte om mannen som en bror och ville ha honom som vän.
Flickans mamma ska ha varit medveten om relationen och mannen hade även frågat mamman om hon godkände att de bodde tillsammans. Det ska hon ha gjort, förutsatt att han var \"snäll\" med hennes dotter. Hans uppfattning är att flickan var en \"trasig\" människa när de träffades, men att hon kom att må allt bättre.
I går dömdes mannen till åtta månaders fängelse för sexuellt utnyttjande av underårig. Han ska även betala 27 000 kronor i skadestånd till flickan.
Innan paret träffades hade flickan ett nio månader långt förhållande med en 20-årig Njurundabo. När den relationen inleddes var hon bara 13 år gammal. Enligt flickan tyckte hon att samlagen var obehagliga, men gick med på att genomföra dem eftersom pojkvännen tjatade på henne. \"Hon orkade inte lyssna på tjatet och ville få det överstökat\". Några gånger tyckte hon om att ha sex med honom, men ibland gjorde det ont, trots att han sa att han skulle vara försiktig. Ofta ska hon ha börjat gråta.
I går dömdes den nu 24-årige mannen till fyra månaders fängelse. Även han ska betala 27 000 kronor i skadestånd till flickan.
Det var när hon kom till ett behandlingshem för två år sedan som allting uppdagades. Tillsammans med personalen och sina föräldrar kom hon fram till att hon hade blivit sexuellt utnyttjad och när hon ser tillbaka på den aktuella perioden känner hon ångest och har svårt för att prata om det. Det har även varit svårt för henne att ha sex med andra män efter det som hänt.

Mer läsning

Annons