Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13-åring svårt skadad efter olycka - 10 till sjukhus

/
  • Kollisionen i Kvissleby blev våldsam och flera ungdomar fick föras till sjukhus. En pojke ådrog sig allvarliga skallskador och transporterades med helikopter till universitetssjukhuset i Umeå.
  • Ett par kilometer från bilolyckan på E4 i Kvissleby inträffade vid samma tidpunkt en singelolycka med ett par på motorcykel. Mannen och kvinnan fördes också till sjukhus i ambulans.

Ett tiotal personer var inblandade i en olycka på E4 i Kvissleby i går kväll. Ambulanser körde skytteltrafik till platsen och en 13-årig pojke fick föras vidare till Umeå med allvarliga skallskador.

Annons
Flera ungdomar var inblandade i olyckan. Förutom den 13-årige pojken som fördes i helikopter till universitetssjukhuset i Umeå ådrog sig en annan 13-åring en måttlig skall- och ansiktsskada. Han lades in på intensivvårdsavdelningen.
Två kvinnor, 34 och 50 år gamla, skadades lindrigt respektive måttligt i bröstkorgen. Två män i 40- respektive 50-årsåldern ådrog sig också lindriga, respektive måttliga, bröstkorgsskador.
Delar av de införda barnen och ungdomarna kunde lämna sjukhuset direkt efter behandling.
Det var i går kväll svårt att få den totala bilden av olyckans konsekvenser.
Kollisionen inträffade vid 18-tiden när en minibuss skulle göra en vänstersväng mot Nolby och Matfors. I södergående fil på E4 kom en personbil och smällen blev kraftig när de båda körde ihop mitt i korsningen. Det fanns flera vittnen till olyckan.
Totalt var det tio personer som fördes till sjukhus. Fem, sex av dem skadades lindrigt, medan tre eller fyra personer ådrog sig allvarligare skador, säger vakthavande polisbefäl i Sundsvall.

Mer läsning

Annons