Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

14 månader för hustrumisshandel

Galen av sprit och knark slog vaneförbrytaren sin fru med en mobiltelefon, slet henne i håret, dunkade hennes huvud i asfalten och sparkade henne. Det slår tingsrätten fast och dömer den ökände 57-årigen till 14 månaders fängelse.

Annons
Båda makarna har vid upprepade tillfällen varit föremål för rättsväsendets ingripanden. 57-åringen har hela 51 noteringar i belastningsregistret, och både han och hans fru är i dag hemlösa.
Den 29 maj satt hustrun och drack öl på restaurang Coppers när 57-åringen kom in. Utan förvarning slog han henne i ena ögat med en mobiltelefon så den gick sönder av kraften. På väg därifrån skar han med sin kniv sönder ett däck på sin hustrus cykel.
11 juli kom han rusande mot henne på Skepparplatsen. Han slet omkull henne i håret, knäade henne i ansiktet, dunkade hennes huvud i asfalten och sparkade henne.
När polisen kom dit gav han sig direkt till känna.
Han ville väl få mat och husrum på häktet, trodde hustrun i sitt vittnesmål.
57-åringen berättar att han vid båda tillfällena brukat sprit, tabletter och amfetamin, och att han nog inte var \"hundra i huvet\". Han erkänner båda misshandelsfallen, även om han saknar minnen av alla detaljer som tingsrätten finner styrkta.
57-åringen erkänner också att han slagit sönder en ruta och en spegel hemma hos en kvinna på Dalgatan, att han flera gånger kört påtänd utan körkort och olovligen burit kniv.
Tingsrätten anser att det samlade straffvärdet för brotten är 14 månaders fängelse, och tio av dessa är för den senare av misshandlarna. 57-åringen har nyligen muckat villkorligt från fängelse, dömd för bland annat misshandel. När han nu döms på nytt kommer han dessutom att måsta avtjäna de tre månader som återstod.
Hustrun har lidit svårt av misshandlarna, även psykiskt. 57-åringen ska betala henne 31 000 kronor i skadestånd.

Mer läsning

Annons