Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16 av 17 skolor fick kritik av Arbetsmiljöverket

/
  • Eleverna Lowisa Engholm, Emil Olsson och Abdullah Meerasahib går i klass 8 på Stöde skola, skolan som får toppbetyg av Arbetsmiljöverket.

16 av 17 skolor fick anmärkningar när Arbetsmiljöverket gjort inspektioner på Sundsvalls skolor.
Nu pågår ett intensivt arbete ute på skolorna när det under hösten görs återbesök.

Annons

– Det handlar om diverse olika anmärkningar. Det gäller till exempel brister när det inte finns rutiner för våld och hot eller att det handlar om lokalerna med till exempel buller, säger Anna Vestala, arbetsmiljökonsult på barn- och utbildningsförvaltningen i Sundsvall.

Hur ser du på att 16 av 17 skolor har fått anmärkningar?

– Det är normalt. De hittar alltid någonting att anmärka på, det vill säga att det fattas något och att man behöver göra någon handlingsplan. Det är inte onormalt. Det handlar inte om allvarliga anmärkningar, säger Anna Vestala.

Andra krav som ställts gäller bland annat tydligare uppgiftsfördelningar för arbetsmiljöuppgifter till lärare (slöjd, idrott med mera) och riskbedömningar.

Kritiken som framförts av Arbetsmiljöverket gör att myndigheten nu fram till oktober gör återbesök i Sundsvalls skolor och kontrollerar att kritiken har åtgärdats.

– Det innebär att det är jättemycket jobb just nu. Vi måste svara och upprätta alla de här handlingsplanerna och se till att vi har rutiner som fungerar, säger Anna Vestala.

Hon menar samtidigt att Arbetsmiljöverkets besök fyller en viktig funktion.

– Det kommer någon utifrån och tittar vilket innebär ett lärande för båda sidor. De frågar efter saker som man kanske inte riktigt har tänkt på. Och just det är syftet med inspektionerna i den nationella tillsynen, det vill säga att man ska förbättra sin arbetsmiljö, säger Anna Vestala.

Totalt är det cirka 30 procent av Sundsvalls skolor som fått besök under vårvintern.

Vad är det vanligast att man missar på skolorna?

– Det vanligaste tror jag är att man har gjort undersökningar, arbetsmiljökartläggningar och skyddsronder. Men sen när man hittat något att åtgärda har man kanske inte skrivit en tydlig handlingsplan när det här ska göras, vem som ska göra det och när det ska vara klart, säger Anna Vestala.

Mer läsning

Annons