Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17-åring nekar till våldtäkt

En misstänkt våldtäkt var ämnet i Sundsvalls tingsrätt i går. Som så ofta när det gäller brott går uppgifterna isär. Hon hävdar att hon tvingats till två samlag—han säger att hon var med på det.

Annons
Det var den 24 april och båda ungdomarna var på en privat fest i närheten av Dyket i Skottsund. Enligt åklagaren tog den 17-årige pojken stryptag på flickan och dunkade hennes huvud mot ett hårt föremål.
Enligt vad ST erfar ska det misstänkta övergreppet ha utspelat sig inne på en toalett där mannen ville ha oralsex. Själv säger han att hon var med på noterna och att de tidigare under kvällen haft samlag med varandra.
Vittnen berättar att det inte märktes något konstigt när de kom ut från toaletten, men flickan har i förhör sagt att hon blev tvingad till sex vid båda tillfällena. Det finns vittnen som styrker hennes berättelse, eftersom hon anförtrott sig till dem om det inträffade.
Bland bevismaterialet finns även rättsintyg beträffande pojken och flickan samt ett undersökningsprotokoll från tekniska roteln. Men dessa handlingar är sekretessbelagda och därmed omöjliga för utomstående att ta ställning till.
På fredag fortsätter rättegångsförhandlingen mot 17-åringen eftersom han även står åtalad för två falla av misshandel samt skadegörelse. Hans jämnårige kamrat finns medåtalad. Även han misstänks för flera fall av misshandel och två gånger ska den ha varit grov. Den tredje och sista förhandlingsdagen beräknas bli på tisdag och därefter dröjer det någon vecka innan tingsrätten meddelar domen.

Mer läsning

Annons