Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 nya anställda på nytt djursjukhus

/
  • Kirurgen Elmo Teesaar tar bort urinstenar från en hunds blåsa. Till hjälp har han veterinärstudenten Sven Sundin och djursjuksköterskan Fia Rydberg.
  • Katten Tussan får hjälp att kolla var lite blod kommer ifrån.
  • Katter och hundar är separerade för att alla ska få en lugn stund. På bild veterinären Elsa Gunnarsdotter.
  • Katter och hundar är separerade för att alla ska få en lugn stund. På bild veterinären Elsa Gunnarsdotter.
  • Klinikchef Maria Karlsson.
  • Kirurgen Elmo Teesaar tar bort urinstenar från en hunds blåsa.
  • Kirurgen Elmo Teesaar tar bort urinstenar från en hunds blåsa.
  • Sara Edblom, BMA tekniker på labbet.

Kliniken har blivit ett sjukhus, 15 tjänster har blivit över 35 tjänster.
Sundsvall har nu ett av tre djursjukhus i hela Norrland.
– Alla vinner på det här, både personalen och djuren, säger Maria Karlsson, klinikchef Djursjukhuset Sundsvall.

Annons

Det var för ungefär ett och ett halvt år sedan ägarna till Östersunds djursjukhus köpte upp verksamheten på Södra allén. Hela tiden med fokus på att förvandla kliniken till ett sjukhus. I julas bytte kliniken namn till Djursjukhuset Sundsvall och den 17 juni är det invigning. Men sedan jul har verksamheten som ett sjukhus för hundar och mindre djur varit i gång.

– Den största skillnaden är att vi får bättre vårdmöjligheter för djuren. Vi har möjligheter till att göra akuta operationer när det behövs. Och även ha djur om behöver smärtlindring kvar över nätterna, och det känns så himla bra för djurens skull, säger Maria.

Ett hårt arbete har pågått hela våren med att rekrytera folk, nu har 15 tjänster byggts upp till mellan 35 och 40 anställda. Bland de anställda finns många olika nationaliteter.

– Vi har folk från alla olika länder, bland annat Estland, Island och Canariaöarna. Det är för att vi vill ha en mycket bred kompetens och experter. Till exempel är en kille från Estland en fantastiskt duktig kirurg.

Många födslar och skador sker under nattetid, tidigare har det endast varit distriktsveterinär som har varit tillgängliga. Men nu har ett samarbete inletts för att förbättra vården om akutsjuka djur.

– Jag tror att det är viktigt att känna varandra bra och att hjälpas åt. Om de inte klarar av något så hjälper vi till och vice versa. Och även som ett bollplank mellan varandra för att få nya idéer och hitta lösningar.

Djursjukhuset är nu privatägt, något som Maria uppskattar.

– Jag är stolt över att få jobba här. Det märks att de som äger sjukhuset bryr sig om patienterna och om verksamheten. Det flesta klinikerna i vår bransch är ägda som franchise och det känns inte lika bra. Då är det mer som att bygga upp något stort för att sedan sälja och vinna pengar. Så jag är glad att Åsa och Johan som äger det här har stått emot den trenden och satsa på eget.

Mer läsning