Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

23-åring omkom i dödsolyckan

/
  • Räddningsarbetet blev svårt. Tio man behövdes för att få upp den omkomne från den branta ravinen.
  • Dödsolyckan när halkan slog till. En 23-åring man från Nordingrå omkom när den lastbil han kördeåkte igenom räcket vid Viksjö kyrka och landade i ån.

En 23-årig Nordingråbo omkom då han i går med en fullastad containerlastbil rände rakt igenom räcket vid Viksjö kyrka och landade nere i ån. Det blev en fruktansvärd smäll och av hytten återstod bara spillror. Lastbilen flög ungefär 20 meter genom luften och klippte av vegetationen innan den slog ner mitt i vattenfåran.

Annons
Nordingråbon torde enligt uppgift på olycksplatsen ha omkommit omedelbart.
Containern var lastad med skrot som föll ut i Viksjöån. Bilen hade avgått från Villola där för övrigt bilens ägare, också han Nordingråbo, hade stannat kvar.
Olyckan inträffade vid 10.30-tiden på väg 331 strax söder om Viksjö kyrka. En person i trakten kom körandes i den hala, kurviga utförsbacken och upptäckte att en bit av staketet var jämnat med marken. Han förstod direkt att det hänt en olycka och sprang fram till kanten. Nere i ravinen låg fordonet och hjulen snurrade fortfarande. Han slog larm direkt och Viksjö Brandvärn var snabbt på
plats och påbörjade räddningsarbetet. Tämligen omgående konstaterades att föraren inte var vid liv.
Det är tolv meter från bron ner till vattnet och slänterna stupar brant. Därför blev räddningsarbetet svårt och tidsödande. Till sist kunde tio man dra upp pulkan med den omkomne. Att bärga ekipaget torde bli tidsödande.
Det finns inget som tyder på att det är nåt annat än halkan som förorsakade olyckan.
- Dessutom är kurvan feldoserad åt båda håll. Det har ju hänt samma typ av olyckor tidigare, påminde räddningspersonal på plats.
- Och jag larmade Vägverket redan tidigt på morgonen om att det var glashalt på det här vägavsnittet, och man lovade att skicka ut personal. Men inget hände, säger yrkeschauffören Jens.
Räddningstjänsten fick lägga ut länsar eftersom det läkte ut diesel i Viksjöån, som 200 meter längre ner kopplas ihop med Mjällån som i sin tur skickar sitt vatten vidare till Indalsälven.
Miljökontoret kommer hit för en inspektion, sa räddningsledaren Stefan Norell.
Det inträffade ytterligare två olyckor på väg 331 denna dag. Just innanför gränsen till Timrå hamnade en bil ute i terrängen. Tre personer i 20-30-årsåldern fick föras till Sundsvalls sjukhus med bröst, buk och ryggskador.
Strax innan infarten mot Härnösand - när man kör söderut - hade föraren av en personbil stor tur när han sladdade av vägen.
Han knäckte en telefonstolpe och fick på så sätt stopp på fordonet. I annat fall hade även han hamnat i en ravin. Nu klarade han sig oskadd, kunde en representant för Viksjö Brandvärn meddela.

Mer läsning

Annons