Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

24-åringen erkänner haschaffären

Övriga åtalade förnekar grovt narkotikabrott Den 24-årige Nackstabo som greps på tågstationen med nära sex kilo hasch i bagaget erkänner nu brott. Hans 25-årige kompis medger att han skulle ha en del av knarket, men de två övriga åtalade förnekar inblandning. I går inleddes rättegången mot de fyra männen.

Annons
Enligt åklagaren Peter Salzberg har 24-åringen på uppdrag av sin kompis köpt 6 kilo hasch för 200 000 kronor av en Malmöbo, och alla tre är därmed skyldiga till grovt narkotikabrott. En fjärde person åtalas för stämpling till grovt narkotikabrott.
Åklagaren hänvisar till en rad avlyssnade telefonsamtal. Flera spelades upp i rätten.
Mannen som misstänkts ha uppmuntrat till knarkaffären berättar i ett av telefonsamtalen med 25-åringen att han sett något \"extra fint\" vid ett besök i Malmö, och vad det kostar.
I ett annat samtal uppger 25-åringen att han av personliga skäl aldrig brukar åka själv.
I stället var det hans 24-årige kompis som i början av januari besökte Skåne. I samband med resan ringde han flera gånger till såväl den misstänkte Malmöbon som till sin kamrat hemma i Sundsvall.
När 24-åringen återvände till Sundsvall mötte polisen honom vid järnvägsstationen. Kort därefter greps även 25-åringen, den man som polisen ursprungligen fattat misstankar emot och börjat spana på.
24-åringen hävdade först att han inte visste vad ryggsäcken han bar på innehöll, men i rätten i går erkände han brottet.
25-åringen erkänner försök till narkotikabrott. Han ska via 24-åringen ha försökt köpa 1950 gram cannabis, en mängd som ligger under gränsen för grovt narkotikabrott.
Men Malmöbon förnekar inblandning i haschhärvan. Detta trots att polisen vid husrannsakan hittat bland annat stora summor pengar, ett vapen samt vågar och små mängder narkotika. Det enda han erkänner är att han haft narkotika för eget bruk samt att han förvarat vapnet för en kompis räkning.
Även mannen som ska ha tipsat om affären förnekar inblandning. De graverande samtalen handlar enligt honom om annat.
Rättegången fortsätter på onsdag. Då ska de fyra åtalade få ge sin version.

Mer läsning

Annons