Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

27-åringen dömd för flera väpnade rån

Och för knarkbrott på rättspsyk
27-åringen är dokumenterat våldsbenägen, och har dömts för flera väpnade rån.
En sexåring såg sin mor hotas med automatvapen vid ett av dem.
För tre år sedan deltog han i amfetaminsmuggling bakom murarna på rättspsyk.

Annons
27-åringen utpekas som den som försökte muta en vårdare med 20 000 kronor för att smuggla in ett skjutvapen på Sveriges säkraste rättspsykiatriska klinik.
Han har ett digert brottsregister bakom sig, och har vid flera tillfällen använt skjutvapen.Sommaren 2000 rånade han och några kumpaner ett postkontor i Uppsala. Han åkte fast och fick fem års fängelse. Även där ställde han till problem bakom murarna, och gjorde sig skyldig till grov misshandel, olaga frihetsberövande och hot mot tjänsteman.
Efter den händelsen dömdes han till sluten rättspsykiatrisk vård, och då erkände han ytterligare allvarliga brott.
Redan på våren 2000 ingick han i ett gäng som brutit sig in på samma postkontor. När en kassörska kom till jobbet med sin sexåriga dotter hotade männen henne med automatvapen. Men hon hade glömt koden till kassaskåpet och rånarna gav sig av tomhänta.
Några dagar senare rusade han och några kumpaner en uraffär i Uppsala. Under vapenhot tvingades de anställda ner på golvet, och rånarna försvann med exklusiva klockor för över en halv miljon kronor.
Hösten 2002 smugglade en kvinnlig patient in amfetamin på rättspsyk i Sundsvall. 27-åringen var med och delade upp knarket, som sedan skulle säljas bland andra patienter.
Så sent som i februari godkände både åklagare och chefsöverläkaren på rättspsyk att 27-åringen skulle få permission för att besöka sin mor. Han ansågs ha skött sina friförmåner mycket bra.


Mer läsning

Annons