Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3 000 per dygn tickar för Skanska

Varje dygn utan mitträcke på E4 mellan Harmånger och Hudiksvall kostar Skanska 3 000 kronor.

Annons
Det torde bli ett belopp på en halv miljon innan mitträcket är på plats, bedömer vägverkets projektledaren Benny Ersson, Sundsvall.
Då räknar jag med att det finns där 30 juni.
Enligt uppgörelsen mellan vägverket och huvudentreprenören Skanska skulle mitträcket ha varit klart till den 31 december i fjol. Än har inte arbetet börjat vilket kostar Skanska 3 000 per dygn i ett slags skadestånd.
Skanska får dåligt rykte och det är en nackdel att missköta ett åtagande på det här sätter, säger Benny Ersson och tänker på kommande upphandlingar.
ST pratade för en tid sedan med Skanskas distriktschef i Gävleborg och denne sade då att arbetena ställdes in på grund av vinterväglaget. De skulle ha utförts av underentreprenören Gunnebo. April gällde då som nytt datum att inleda arbetena. Distriktschefen har nyligen avlidit varför ansvaret förts över på Västernorrlandsenheten.


Älgar kommer ej över

För Skanska återstår även att se till att älgstängselarbetena blir klara. Läget har blivit bekymmersamt eftersom det på vissa sträckor finns stängsel enbart på den västra sidan. De älgar som kommer vandrande österifrån kommer inte över utan blir stannande på och intill E4.
Det är mycket oroande men jag har kontaktat Harmångers viltvårdsområde som lovat att ordna öppningar i stängslet.


Bildtext:
Här, i Välsta på E4 norr om Hudiksvall, skulle mitträcket ha varit på plats för två månader sedan. Hittills har Skanska fått betala cirka 140 000 kronor i skadestånd.

Mer läsning

Annons