Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

40 misstänkta i ecstasyhärvan

Två unga bröder från Norrköping och en 25-åring från Hjo riskerar i dag häktning i Sundsvall. De tros ingå i den riksomfattande ecstasyhandel som avslöjats av Sundsvallspolisen. — Bevisningen är så god att jag betraktar häktningsförhandlingen som en formsak, säger åklagaren.

Annons
Men exakt vad bevisningen består av, eller vilka mängder av den syntetiska ungdomsdrogen som finns i beslag, vill kammaråklagare Göran Kvist ännu inte avslöja. Ett 40-tal personer från Malmö i söder till Jukkasjärvi i norr är misstänkta för inblandning i knarktrafiken, och ett tiotal sitter i nuläget häktade för grova narkotikabrott.
I fredags slog polisen till mot två bröder i Norrköping, en 18-åring och en 20-åring. Den ene greps i sin bostad, den andre på jobbet, erfar ST.
I går anlände de anhållna till Sundsvall, och begärdes häktade för grova narkotikabrott under hela våren.
Samma anklagelser riktas mot en 25-åring från Hjo, som också han kommer att ställas inför häktningsdomaren i dag.
Som ST tidigare berättat började alltihop med att Sundsvallspoliser kollade upp två unga Sundsvallskillar på Obs-parkeringen. De hade ecstasy på sig, och en lista med ett tiotal köpare i stan. Flera av dem elever på NTI-gymnasiet.
Spåren ledde bakåt till en 21-åring i Malmö, varifrån Sundsvallskillarna beställt knarket via Internet.
Utredningen visar att ungdomar från Skåne till Norrbotten troligen har gjort liknande inköp. Tillslag har gjorts i bland annat Malmö, Skövde, Kiruna, Umeå, Sundsvall, Jukkasjärvi, Vallentuna, Skellefteå och Skärholmen.
Ett tiotal personer sitter häktade för grova narkotikabrott, medan flera andra frigivits efter förhör och kortare tid i häktet. Flera köpare har också dragits in i utredningen, främst i Sundsvall.
Härvan börjar anta rekordproportioner, men ännu är utredningen inte klar. I dag hålls troligen ännu en omhäktningsförhandling mot den misstänkte huvudlangaren från Malmö.

Mer läsning

Annons