Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

45-åring häktad för häleri - 52-årig Stödebo släppt

Den 45-åring som försökte springa ifrån polisen när de kom till den lagerbyggnad i Hällsjö som var till bredden fylld med stöldgods häktades igår på sannolika skäl misstänkt för häleri.

Annons
Flera av de upphittade sakerna har kunnat härledas till brott från Härnösand i norr till Hudiksvall i söder, under tiden augusti 2004 till september 2005.
Det var svårare för åklagaren att bevisa att 45-åringen var inblandad i själva stölderna av det upphittade godset. Mannen har ett flertal domar på sig sedan tidigare, den senaste från mars i år, då han bland annat dömdes för häleri, till tre års fängelse. Den domen är överklagad och förhandling hålls i hovrätten nästa vecka.
Enligt åklagaren hyrs lagerlokalen av 45-åringen, som själv säger att han bara disponerar en del av utrymmet. Nycklarna ska ha förvarats på platsen och därmed hade han ingen koll på vilka som kom och gick.
Också 45-åringens försvarsadvokat medger att det är besvärande för honom att han fanns i lokalen med de stulna prylarna, men hävdar att ingenting tyder på att han skulle ha stulit sakerna. Slutligen häktades också mannen som misstänkt för häleri. Den andre mannen som befann sig i lagerlokalen vid gripandet släpptes efter förhör, men han är inte avförd från utredningen.
Sedan pressen igår visade bilder på stöldgodset har flera personer hört av sig till polisen och lokalen är tills vidare avspärrad för den fortsatta utredningen, som kanske kan visa hur och stölderna gått till väga, och vem som utfört dem.

Mer läsning

Annons