Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

450 lägenheter får ny ägare

/

Gimmel fastigheter har investerat 270 miljoner kronor i två fastigheter i Sundsbruk. Säljare är Sköns bostäder.

Annons

I fjol sommar såldes delar av beståndet på Finstavägen och nu står det klart vilka som tar över lägenheterna på Hammarvägen och Söndagsvägen.

Gimmel Fastigheter förvärvar bostadshusen med 450 lägenheter och Ljusta aktivitetscentrum, LAC-gruppen, kommer även fortsättningsvis att sköta förvaltningen.

– Det känns väldigt bra med den nya ägaren som är en stark aktör med god strategi och ett långsiktigt tänk. Området hade ett dåligt rykte tidigare, men det ser helt annorlunda ut i dagsläget. Cirka 80 procent av lägenheterna är renoverade, många barnfamiljer vill bo i området och LAC-gruppen gör ett toppenjobb med förvaltningen, säger säljarens rådgivare Martin Malhotra från Catella.

Gimmels har en affärsidé att förvärva bostadsfastigheter på orter med stabil befolkningsutveckling och differentierat näringsliv samt stark lokal förvaltning. De har även en uttalad ambition att engagera sig i och stödja det lokala föreningslivet. Gimmels anser att LAC-gruppen, har skött förvaltningen mycket väl hittills och därmed får de fortsatt förtroende.

Sköns Bostäder AB köptes år 2007 av bröderna Peter och Jonas Åman och har sedan dess genomgått en genomgående upprustning.

– Det har varit ett stort intresse för fastigheterna och det har varit viktigt för oss att hitta en långsiktig köpare, kommenterar Peter Åman.

– Det här är vårt första förvärv i Sundsvall. Vi är mycket nöjda över att kunna genomföra förvärvet av två fastigheter med så gott tekniskt skick

belägna nära expansiva Birsta köpcentrum, säger Gimmels representant Lennart Schuss.

Mer läsning

Annons