Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

82-årig kvinna brutalt överfallen i hemmet

Stödekvinnan öppnar dörren och direkt är den brutala misshandeln ett faktum. Två ynglingar överöser den hjälplösa 82-åringen med knytnävsslag. Räddningen blir kvinnans make som vaknar av tumultet och skrämmer gärningsmännen på flykten.

Annons
Det brutala överfallet inträffade vid elvatiden på fredagskvällen i centrala Stöde, cirka fyra mil väster om Sundsvall. Efter attacken fördes kvinnan till Sundsvalls sjukhus med ambulans och där får hon enligt uppgift vård för bland annat huvudskador och en bruten arm. Vad som orsakat det så grymma överfallet är i nuläget oklart men polisen ser med stort allvar på det inträffade.
Vi lägger ner stora resurser på det här fallet, säger Stefan Edin, förundersökningsledare på polisen i Sundsvall.
Under lördagen hördes flera personer i det äldre parets umgängeskrets av polisen för att få mer fakta i fallet. Bland dem kan nämnas hemtjänst, släkt och grannar. Men de första och viktiga uppgifterna om gärningsmännen lämnades av paret själva.
Enligt de första uppgifterna ska den mest aktive av de två vara i åldern 14 till 16 år, säger Stefan Edin.
Efter det att den äldre kvinnan öppnat dörren blir hon överöst med slag men trots det lyckas 82-åringen ta sig in i lägenheten. De båda gärningsmännen följer då efter för att fortsätta attacken mot den hjälplösa kvinnan. Men då vaknar mannen i huset och kommer ut i hallen. På så sätt blir de båda ynglingarna överraskade och skrämda på flykten.
De båda åldringarna som bor i ett område med flera hyreslägenheter och kvinnan har förmodligen öppnat dörren i god tro. Men enligt förundersökningsledare Edin bör man vara mer försiktig innan man öppnar för okända, speciellt då om det sker på kvällstid.
Fråga alltid vem det är och be dem visa legitimation, säger han.
Som också menar att man överhuvudtaget inte bör öppna dörren om man är det minsta osäker.
För polisen gäller det nu att lägga pussel för att försöka få klarhet i vad som kan ha orsakat den så tragiska och hemska händelsen i Stöde.

Mer läsning

Annons