Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

85-årig dam till sjukhus efter fräck stöld

En av dem distraherade den handikappade 85-åriga damen, medan den andra stal hennes handväska.
Damen fördes chockad till sjukhus, men tjuvarna greps när de försökte tömma hennes bankkonto.

Annons
Det här framgår av åtalet som nu väcks mot en 24-åring från Södermalm. En 21-årig kvinna från Bosvedjan har också erkänt att hon var med vid stölden, men av orsaker som ST i går inte kunde utröna åtalas hon inte.
Damen hade handlat och satt i entrén på ICA Kubiken och väntade på färdtjänst, 15 september i fjol. 24-åringen ställde sig att prata med henne, och skymde med sin kropp kvinnan som raskt nappade åt sig handväskan från damens kundvagn. Först efteråt upptäckte damen vad som hänt.
Jag blev väldigt chockad. Jag blev helt okontaktbar och fick åka på sjukhuset. Jag var väldigt rädd, berättade damen för polisen.
Via övervakningsbilder och signalement på paret satte polisen igång att spana. 24-åringen kunde gripas på Nordea. Han hade då fyllt i en uttagsblankett med sig själv som bud, och stod i begrepp att ta ut 3 000 kronor från damens konto. Strax intill fanns kvinnan som också greps.
24-åringen åtalas nu för grov stöld, urkundsförfalskning och bedrägeriförsök. På grund av damens höga ålder och handikapp betecknar åklagaren gärningarna som farliga, planerade, vilseledande och hänsynslösa.

Mer läsning

Annons