Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äggstra mycket ägg i påsk

/

Svenskarna fördubblar sin äggkonsumtion under påsken.
Nästan var tredje tänker välja ekologiska i år.

Annons

Nu är det påsk och äggkonsumtionen ökar radikalt. Normalt sett äter svensken i genomsnitt drygt ett halvt ägg om dagen, enligt Svenska ägg. Under påskveckan ökar svenskarnas konsumtion av ägg med det dubbla. Totalt äter vi 2 000 ton ägg under påsken.

Enligt en enkät som Coop gjort ska 95 procent av de som firar påsk i år äta ägg. Nästan var tredje väljer ekologiska ägg.

Populärast är att äta äggen kokta och i andra hand använda dem i olika maträtter. Var fjärde kommer också att måla ägg.

Viktigast när man väljer ägg är att hönan lever under goda förhållanden. Därefter att äggen är från en lokal producent och storleken på äggen.

Äggets färg och utseende har mindre betydelse.

Mer läsning

Annons