Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkerlund slutar

/

Olle Åkerlund slutar som arbetarekommunens ordförande i Sundsvall. I mars nästa år ska en ny ledare vara utsedd.

Annons
Olle Åkerlund har ett år kvar på sin mandatperiod som ordförande för socialdemokraternas högsta politiska organ i Sundsvall. Efter det väljer 46-åringen att lämna över rodret till någon annan.
Jag meddelade valberedningen mitt beslut redan i slutet av november. Jag har fått ett nytt uppdrag som ordförande för Bilreparatörernas riksförening. Det är ett hedersamt uppdrag för en gammal bilmekaniker som mig. Och det kommer att ta mycket tid, säger han.
Inom s-toppen i Sundsvall har det funnits krafter som velat att Olle Åkerlund ska avgå redan i år. Han har inte uppfattats som trovärdig eftersom han utmanat Anita Bdioui om posten som kommunalråd i Sundsvall.
Jag ser inte det där som ett problem. Det kan inte vara så att arbetarekommunens ordförande blir diskvalificerad för att kandidera till andra uppdrag. Det har faktiskt andra ordförande gjort före mig, till exempel Lena Österlund, Håkan Eriksson och Hasse Stenberg, säger Olle Åkerlund.
Nästa år att har han varit arbetarekommunens ordförande i nio år.
Jag har suttit längst av alla sedan urminnes tider. Det har varit både spännande och lärorikt. Det är med blandade känslor jag lämnar det här uppdraget.
Valberedningens ordförande i arbetarekommunen, Roger Johansson, har nu tillsammans med de andra ledamöterna ett år på sig att hitta en ny ordförande. Redan har förnyelsen påbörjats inom partiet efter det svidande valnederlaget i höstas.
Vi har nominerat fem nya personer till arbetarekommunens styrelse för i år. Det innebär att vi byter ut en tredjedel av ledamöterna. Det är betydligt fler än som bytts ut tidigare år, säger Roger Johansson.

Mer läsning

Annons