Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagaren yrkar på tio års fängelse

Ett tio år långt fängelsestraff. Det yrkar åklagare Marie Reutne på i fallet kring skottlossningen i Bergsåker på midsommaraftonen.
– Hon har tagit i överkant, säger den åtalade 24-åringens advokat Fredrik Björk.

Annons

Rättegången kring skottlossningen avslutades under onsdagseftermiddagen. Åklagare Marie Reutne yrkade på ett tio år långt fängelsestraff. Fredrik Björk, advokat till den åtalade 24-åringen, tycker att hon tagit i överkant. Han vill däremot inte ta ut någonting om domen i förskott.

– Jag vill inte spekulera i en kommande dom, det får vi ta då, säger han.

Fredrik Björk yrkade på att hans klient skulle friges från vissa punkter och även släppas på fri fot till dess att domen kommer. Något som domstolen inte lyssnade på. 24-åringen kommer nämligen förbli häktad fram tills dess att domen tillkännages.

– På de andra punkterna får vi se hur mycket domstolen lyssnade, men som sagt vill jag inte spekulera i domen, säger Fredrik Björk.

24-åringen åtalades för försök till mord och grovt vapenbrott efter en skottlossning i Bergsåker på midsommaraftonen.

Enligt åtalet ska 24-åringen ha försökt döda en 19-åring genom att avfyra minst fyra skott mot dennes kropp och huvud. Det hela tycks ha varit en knarkaffär som gick fel. Den skjutna 19-åringen hade 15.7 gram narkotika på sig när polisen kom till platsen och större delen ska enligt åtalet ha innehafts i syfte att överlåtas till 24-åringen. 19-åringen åklagas för narkotikabrott och erkänner även detsamma.

24-åringen nekar till brott och uppger att de båda skulle ha befunnit sig i Bergsåker för att köpa alkohol, skriver Sundsvalls tidning.

Domen tillkännages fredagen den 22 augusti klockan elva.

Mer läsning

Annons