Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alkoholenhetens chef slår tillbaka

/

—Vi behandlar alla lika! Det säger Bengt Allberg vid alkoholenheten i Sundsvall. Han slår tillbaka mot kritiken från konkursade restaurang Harrys ägare.

Annons
En delägare till restaurang Harry hävdar att konkursen var kommunens fel då alkoholenheten inte behandlat dem lika som andra företag i branschen.
Det tillbakavisas bestämt av alkoholenhetens chef Bengt Allberg.
Harrys hade serveringstillstånd till klockan 02 under en prövoperiod. Det var under villkor att de skulle åtgärda bullerstörningarna, men de gjorde inte det.
Flera grannar klagade, och stängningstiden tidigarelades en timme till företaget åtgärdat bullerproblemen. Då fick de åter ha öppet till 02.
Vad gäller Gatufesten så var det för att företaget inte lämnade in en rad uppgifter som de fick tillstånd så sent. Vi tar ansvar för vår handläggning. Då måste företagarna ta ansvar för sitt också, och inte skylla ifrån sig, säger Bengt Allberg.
Härom veckan anklagade Sundsvall Events vd alkoholenheten för njugghet. Får ni ofta vad du anser vara oberättigad kritik?
Nej. Det händer naturligtvis, men vi har stöd av de seriösa krögarna. Vår uppgift är att se till att de lagar och regler som finns följs.

Mer läsning

Annons