Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alnö kan snart få byavakt

/

Ruben Wetind, ordförande i Alnöföretagarna som på onsdagskvällen hade möte för ett att öka tryggheten på Alnö i Vibackeskolans matsal.

Annons

– Mötet blev en succé. Uppemot 250 personer kom och alla extrastolar tog slut.

Vad hände på mötet?

– Polisen informerade om hur man kan skydda sig mot inbrott och presenterade statistik. Det har varit en stor ökning av inbrott på Alnö. I flera års tid har det varit ett till tre inbrott per år, men i fjol var det sju och hittills i år 17, så det har det ökat ännu mera.

Vad sa polisen?

– Tomas Sjöström från Polisen berättade att de har bra erfarenhet av när folk engagerar sig i grannsamverkan. Det bildar de boende själva i sitt kvarter. Sedan bjuds Polisen in till ett möte, man får riktlinjer och skyltar.

Hur många verkade vilja starta grannsamverkan efter mötet?

– Min gissning är att det kommer att bli ganska många. Ett stort antal pratade med polisen efteråt. Vi är rätt positiva i styrelsen också till att starta byavakt, vi kommer att sätta oss till bords med sponsorer nu. Vi kommer att spinna på med det ganska snart nu medan intresset är stort eftersom det krävs mycket folk som är engagerade för att det ska fungera praktiskt.

Har du själv drabbats av inbrott?

– Nej, men jag träffade en kvinna på mötet som fick inbrott i våras. Det var mitt på förmiddagen och grannarna var hemma. Hon hade gjort allting rätt, men blev ändå drabbad.

Mer läsning

Annons