Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alnöbor firade mångsidig 25-åring

/
  • Alnösalen var välfylld vid gudstjänsten då bland annat Seniorkören uppträdde.
  • Gun Persson, Gun East, Lars Höijer och Sune Westman fikade och pratade gamla minnen.
  • Mariarummet är ett av de rum som tillkommit efter den senaste tillbyggnaden.
  • Britt Enered, Vivianne Fahlberg, Anna-Maria Larsson, Börje Bergström, Olle Hollmer är alla verksamma i församlingen på olika sätt.

När Alnö församlingsgård öppnade 1990 var den närmast unik i sitt slag på grund av placeringen. Beslutet att lägga byggnaden mitt i centrum, närmare invånarna, har visat sig vara ett genidrag.

Annons

Alnösalen var i stort sett fullsatt vid söndagens gudstjänst när församlingsgårdens 25-årsdag uppmärksammades.

Den kryddades med sång av Seniorkören och flöjtspel av Gun East, och som välsmakande avslutning bjöds alla gäster på kaffe och smörgåstårta.

– Församlingsgården har betytt väldigt mycket för Alnö, men att det gått 25 år kan man knappt förstå, säger Sune Westman, som själv satt i byggnadskommittén när församlingsgården uppfördes.

– Lokalerna utnyttjas hela tiden, och det har varit väldigt viktigt att den legat här i centrum, säger Gun Persson.

Det är en beskrivning som kyrkoherden Anna-Maria Larsson stämmer in i.

– Det visade sig verkligen vara något bra, så det var ett lyckokast. Det är nära för äldre människor som har svårt att gå, och det har även blivit ett allaktivitetshus, säger hon och räknar upp en mängd olika aktiviteter, som sorgegrupper, soppluncher, barnverksamheter i olika former, konfirmationsgrupper, och körsång.

– Det är ett myller av liv.

Själv har Anna-Maria Larsson varit med i 20 av församlingsgårdens 25 år.

– Jag känner mig ganska gammal eftersom jag kom hit när huset var fem år. Det har gått fort men har varit en fantastiskt fin tid, säger hon.

För fem år sedan byggdes församlingsgården ut till sin nuvarande skepnad. Då tillkom Martarummet, som bland annat används för samtal och bibelläsning, Mariarummet, som används för gudstjänst samt ungdomslokalen Bunkern i bottenvåningen. Byggnaden har även fått ett nyrenoverat kök för första gången sedan den stod klar 1990.

Mer läsning