Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alnöbussen bombarderad av unga

Två Alnöbussar utsattes på onsdagskvällar för sten- ägg- och äppelbombardemang av ett 20-tal ungdomar på Raholmsvägen.Nu har polisen kopplats in för att finna de skyldiga.

Annons
Det vore bra om någon hörde av sig till oss och berättar vilka det är som ägnar sig åt sånt här. Det är ju farligt, någon kan bli skadad, säger Margareta Lindkvist på Sundsvallspolisen.
Vid 22-tiden körde en buss genom Wii, och en av alla projektiler som kom flygande krossade en sidoruta nära chauffören. Tidigare under kvällen utsattes en annan buss för samma sorts bakhåll.
Margareta Lindkvist menar att tilltaget är farligt. Att passagerare kan bli skadade av stenar eller glassplitter. Eller att chauffören blir distraherad så att en olycka inträffar.
Polisen har nu inlett en förundersökning gällande i första hand skadegörelse, men om någon blir skadad kan brottsrubriceringen bli betydligt skarpare vållande till kroppsskada eller framkallande av fara för annan.
Det kan hända allvarliga saker på grund av det här, säger Margareta Lindkvist.
Tidigare under kvällen inträffade en olycka då en moped krockade med en buss i Wii. Ett stort antal ungdomar samlades vid olycksplatsen och stämningen var upprörd.

Mer läsning

Annons