Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alnörånare ännu på fri fot

/
  • Polisen har fortfarande inga konkreta spår efter de två män som i måndags kväll rånade ett företagarpar i Ankarsvik, Alnö. Roger Wiklander sökte med sin hund igenom terrängen runt huset, i jakt på föremål som kan kopplas till rånet.
  • Lennart Westberg knackade dörr i Ankarsvik, men hade i går eftermiddag inte fått några avgörande vittnesuppgifter.

De två män som pistolrånade ett företagarpar i Ankarsvik var ännu i går kväll varken identifierade eller gripna. Polisen utesluter inte att rånarna hann lämna Alnö innan bron till fastlandet spärrades av.

Annons
Rånarna slog till mot paret i deras hem i Ankarsvik klockan 20.22 på måndagskvällen. Paret har berättat att männen hade rånarluvor, och att de hotade med ett blankt pistolliknande föremål.
Vi vet att ni har pengar, fram med dem, ska rånarna ha sagt.
Paret ska ha förvarat dagskassan från sitt företag i bostaden. Enligt ännu obekräftade uppgifter kom rånarna över omkring 20 000 kronor.
20.31 hade rånarna lämnat paret, som då kunde slå larm.
Polisen saknar ännu uppgifter om hur rånarna tog sig från Ankarsvik. Någon flyktbil är inte funnen.
Om rånarna körde snabbaste vägen tar det 7 8 minuter att ta sig till fastlandet. De kan mycket väl ha hunnit undan innan patrullerna upprättade vägspärren vid Alnöbron, säger Christer Johansson, polisens presstalesman.
Enligt polisens noteringar dröjde det 18 minuter innan den första patrullen kom fram till rånoffren. Ytterligare några polisbilar anslöt kort därpå, men det skulle dröja ända till 22.18 innan polisen kunde frigöra tillräckligt med resurser för en vägspärr vid Alnöbron.
I går förmiddag sökte polishundar igenom ett stort område runt parets bostad.
Vi söker efter föremål, sade hundföraren Roger Wiklander.
Kriminalinspektör Lennart Westberg gick från dörr till dörr i grannskapet, för att samla in eventuella vittnesuppgifter.
Men hittills har jag inte fått fram något verkligt användbart, sade han.
Från spaningsledningen meddelas att man jobbar \"på bred front\" och kollar upp en rad tänkbara uppslag. Bland annat intresserade man sig i går för en svart BMW som setts i Ankarsvik under måndagskvällen.
Företagarparet bestämde sig för att stanna i hemmet efter rånet.
De har inga fysiska skador, men naturligtvis är de chockade. Man mår inte bra av att få en pistol riktad mot sitt ansikte, säger Christer Johansson.
Fotnot: Rånarna beskrivs som smala och omkring 175 centimeter långa. Den ene pratade svenska med brytning. Båda hade mörka så kallade rånarluvor över huvudet.

Mer läsning

Annons