Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alternativ finansiering av E4 Syd ses över

/

E4 Syd kan bli verklighet före 2012. I ett brev till regeringen utpekas projektet som ett av de mest angelägna i landet. Vägverkets generaldirektör, Ingemar Skogö, vill se över möjligheterna till kompletterande finansiering.

Annons
När regeringen sydde ihop \"Trollhättepaket\" hösten 2004 ströks en lång rad andra angelägna vägprojekt ur den nationella planen för vägtransportsystemet 2004 2015.
Andra vägprojekt sköts några år in i framtiden. Däribland E4 Syd, som länge sett ut att få vänta tills någon gång efter 2012.
Nu tycks dock Ingemar Skogö komma till undsättning. I ett brev till regeringen konstaterarar han att många av de drabbade vägprojekten skulle kunna ge \"betydande bidrag till det transportpolitiska målet\".
Och när de olika vägprojekten räknas upp hamnar E4 Syd först i kön. Före bland annat E4 förbi Stockholm.
Ingemar Skogö aviserar dessutom att kompletterande finansiering, privat eller offentlig, utöver Vägverkets budget, kan bli avgörande för byggstarten. Och han gör det som ett eko av kommunledningen i Sundsvall och landshövding Gerhard Larsson, som länge drivit på för en sådan lösning.
Genom kompletterande finansiering kan Vägverket starta viktiga vägprojekt runt om i landet. Vi undviker att vägbyggen som många väntat på senareläggs vilket annars blir fallet, dels genom att planens förutsättningar förändrats, dels genom att vi får lägre anslag, säger Ingemar Skogö i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons