Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ambulans kan dröja tjugo minuter

Annons
Skriverierna om ambulanserna i Härnösand är olyckliga och skrämmer upp folk.
Det hävdade Benny Eriksson (s) i landstingsdebatten i går.
Det tar mellan fem och femton minuter innan ambulansen kommer i de allra flesta fall i tätort. Det är målet.
Ibland kan det hända att resurserna är upptagna. Man kan få vänta i tjugo minuter. Det händer varje dag, även i Sundsvall. Men SOS-Alarm och Landstingsservice bedömer inte att de behöver tillföra mer resurser, uppgav han.
Någon statistik över utryckningstider i länet finns inte. Det går inte att jämföra läget före och efter sjukhusnedläggningen i Härnösand.
Just därför behöver vi ta fram det, för att få ett objektivt underlag och för att befolkningen i hela länet ska känna sig trygg, menade Anders Kempe (sjvp) som väckt ambulansfrågan i en interpellation.
Tidningen Ångermanland har i flera artiklar berättat om svårt sjuka människor som fått vänta på ambulans, ibland längre än trettio minuter. I något fall ryckte räddningstjänsten ut till slut med en transportbil. I ett annat fall kom hård kritik från räddningspersonal att de inte larmades och fick hjälpa till.
I Härnösand har inte kommit fram något önskemål från räddningschefen att personalen skulle kunna vara behjälplig, kommenterade Benny Eriksson.

Mer läsning

Annons