Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhållna förs till Östersund

De två personer som greps i samband med en husrannsakan i Sundsvall förs till Östersund för förhör.
Polisen beslagtog stora mängder gods i samband med tillslaget mot adressen i Sundsvall.

Annons

De två personerna som misstänks för stöld eller häleri är 45 respektive 33 år och den ene av dem är hemmahörande i Sundsvall. Under söndagen fraktades båda till arresten i Östersund för att förhöras under den kommande veckan. Även det beslagtagna godset fraktas till Jämtland.

– Den här utredningen leds av åklagare i Östersund, säger polisens vakthavande befäl Veronica Nygren till Länstidningen.

Vid husrannsakan i villan i Sundsvall under lördagen beslagtogs mängder av gods som misstänks komma från stölder i Jämtlands län. Det rör sig bland annat om kassaskåp och datorer. Vid husrannsakan ska även nya brott ha uppdagats. 33-åringen och 45-åringen är misstänkta för grov stöld alternativt häleri.

Polisen vill i dagsläget inte avslöja några detaljer om stöldgodset eller omfattningen på de brott som de båda männen är misstänkta för.

– Vi kan inte gå ut med så mycket information som man kanske egentligen skulle vilja eftersom ärendet är så färskt, säger Veronica Nygren.

Sedan tidigare sitter tre personer häktade i Jämtland och det var mot bakgrund av den pågående utredningen som åklagare Jonas Fjellström tog beslut om husrannsakan på den aktuella adressen, gripandet och sedan beslutet att anhålla de båda männen i Sundsvall. Jonas Fjellström har inte gått att nå för en kommentar under söndagen.

Mer läsning