Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhölls för våldtäkt

En 18-årig kvinna anmälde i går natt att hon blivit våldtagen. Övergreppet hade börjat på toaletten i en bostad och sedan fortsatt utomhus. Den jämnåriga mannen hade genom att ta strupgrepp tvingat henne till bland annat oralsex.

Annons
Kvinnan kände mannen och kunde lämna namnuppgifter till polisen och det visade sig vara en person som var känd av polisen sedan tidigare. Direkt efter anmälan som kom in vid 03.30-tiden fick kvinnan genomgå en läkarundersökning. Enligt uppgifter till polisen rörde det sig inte om ett fullbordat vaginalt samlag som kvinnan utsatts för men väl så grova övergrepp som också faller under rubriceringen våldtäkt.
Vid tidpunkten när kvinnan lämnade anmälan saknades uppgifter om var mannen befann sig.
Det löste sig dock när polisen i samband med utredning av ett annat brott gjorde husrannsakan i en bostad senare på natten, då påträffades mannen där. Han var sedan i vintras eftersökt sedan han avvikit från ett behandlingshem i norra Norrbotten. Vid gripandet blev mannen mycket aggressiv, han slogs och spottade en polisman i ansiktet. Vidare utsatte han polisbilen för skadegörelse.
Mannen anhölls av jouråklagare Sune Andersson, han är misstänkt för våldtäkt men även för våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och skadegörelse. Han hördes i omgångar under gårdagen men förnekade då till och med en del av bråket med polisen. Såväl kvinnans som mannens kläder har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Mer läsning

Annons