Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en loppishandlare i krucifix-härvan

En tredje person är nu misstänkt för inblandning i den stora hälerihärva där bland annat krucifixet från Skeppshamn återfunnits. Det är en 34-åring som tidigare drivit loppisar i Sundsvallstrakten.

Annons
Huvudperson i härvan är den 53-årige illegalt invandrade spanjor som tros ligga bakom själva stölden av krucifixet och altartavlan från Skeppshamns kapell i Åstön.
Polisen försöker nu binda honom till ytterligare stölder, både i kyrkor och på andra ställen. Dessutom undersöker man om han ligger bakom signaturen AKBR som hotat bränna konstföremål och hela kyrkor.
Nyligen häktades en 38-årig Timråbo för grovt häleri. Han misstänks ha förvarat det ovärderliga krucifixet, och sedan sålt det för en spottstyver på internet.
34-åringen är en barndomskamrat till 38-åringen. Tillsammans har de drivit loppisar i Sundsvallstrakten, och även handlat en hel del privat med sådana föremål.
34-åringen anhölls i går för grovt häleri och häleri. Han förhördes om sina kontakter med 53-åringen, och vallades runt på olika platser där man tror att han och 53-åringen begått stölder. Enligt åklagaren skulle han därefter försättas på fri fot, eftersom det saknades grund att häkta honom.
En omständighet som normalt betyder att den misstänkte samarbetat med polisen.

Mer läsning

Annons