Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en olycka på E4-bron över Ljungan

Bron över Ljungan i Njurunda, söder om Sundsvall, är en olycksdrabbad plats. Tre trafikolyckor på tio dagar - på samma bro. I går smällde det igen. — Det är uppenbart att vi måste titta närmare på det här, säger trafikpolischef Svante Näsström.

Annons
Strax före halv tre på eftermiddagen i går var tre bilar inblandade i en krock på E4 söder om Sundsvall, på bron. Två personer fördes till sjukhus. En 19-årig man fick lindriga skador men fick stanna kvar på sjukhuset för observation. En 47-årig man fick lindriga skador på halsryggen men fick gå hem efter behandling. Kilomterlånga köer bildades i den södergående filen. Vad som orskade olyckan är ännu oklart. Trafikpolischef Svante Näsström tror att det är trafikljusen strax norr om bron som ställer till problem.
Det är en besvärlig korsning där det sker olyckor med jämna mellanrum. Det är aldrig bra med trafikljus på en motorväg, säger han.
Korsningen vid Stockvik har också inneburit en del problem i trafiken och nu är det uppenbart att något måste göras. En skrivelse har gjorts men när en utredning kommer att äga rum vet Svante Näsström ännu inte.
Vi kommer att ta upp det här. Det är tydligt att vi inte kan vänta längre, säger han.
Om olyckorna beror på beteendefel hos trafikanterna så kan polisen ingripa. Det skulle i så fall röra sig om att man kör för fort eller att säkerhetsavståndet inte hålls. Om det däremot är vägens konstruktion som är felaktig så blir det Vägverket som får gå in och titta på sin statistik och se över situationen.
Den senaste olyckan före den här skedde i söndags då tre bilar trippelkolliderade på bron. Den gången fördes ingen till sjukhus men en vägbana fick stängas av helt och framkomligheten var mycket begränsad under en tid efter att olyckan inträffat.
Måndag 25 juli tvingades en bil tvärbromsa på bron vilket ledde till att en annan bil blev påkörd bakifrån. Den gången fick fyra personer föras till sjukhus med nackskador. Ingen skadades dock allvarligt. Enligt polisen ska den krocken ha berott på att bilarna inte höll tillräckligt långt avstånd.
På fredagkvällen 8 juli var ett stort antal bilar inblandade i en olycka på samma sträcka. Det var inte på bron det skedde den gången, utan en bit närmare Sundsvall. En minibuss skulle göra en vänstersväng mot Nolby och Matfors. I södergående fil på E4 kom en personbil och smällen blev kraftig när de båda körde ihop mitt i korsningen. Tio personer fördes till sjukhus.

Mer läsning

Annons