Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu ett beslag av internetsprit

I måndags slog tullen till igen och gjorde sitt största beslaget av internetsprit. 140 pallar med 50 000 liter vägande 84 ton togs om hand som beställts genom Sundsvallsföretaget Locadi.

Annons
Det var det andra stora beslaget som företaget råkat ut för under kort tid. Förra veckan beslagtogs 12 000 liter alkohol i Timrå.
Måndagens beslag är det största någonsin för tullen och gjordes i en lagerlokal hos ett företag i Jönköping som använts som omlastningslokal för distribution till privatkunder runt om i landet.
Enligt tullen som tagit partiet till Göteborg för genomgång skulle alkoholen köras till kunder främst i Mellansverige och Norrland. Totalt ska cirka 1 400 kunder fått sina beställningar beslagtagna.
Locadis advokat Ola Viklund var under tisdagen snabb med att kritisera tullen för dess agerande och hävdade att de förföljde företaget.
Rättsligt är det oklart om det är lagligt eller ej med en här sortens beställningar. Alla väntar fortfarande på ett klarläggande från EU-domstolen. Hur det än går kommer det med stor säkerhet att bli ett rättsligt efterspel. Endera krävs tullen på skadestånd eller så leverantören för brott mot importreglerna.

Mer läsning

Annons