Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Appar som aktiverar i sommar

/

Leta, lösa mysterium, överta zoner.
Det finns många alternativ till aktiviteter som tekniken kan erbjuda i sommar.
– Det är enkelt, gratis och passar alla att göra, säger Johan Agås från Sundsvall.

Annons

Under de senaste åren har intresset för aktiviteter i olika appar ökat. Ett exempel är geocaching som verkligen har expanderat, inte minst i Sundsvallstrakten. Det hela går ut på att få koordinater från internet eller en app som ska leda till en skatt, också kallad cache. Sedan ska man genom en gps eller smartphone försöka hitta denna cache.

– Runt om i landet kallas Sundsvall faktiskt för huvudstaden för geocaching, säger han.

En cache kan vara allt från en liten plastburk till ett större mysterium man ska lösa genom olika ledtrådar. Variationen och de finurliga gömmorna är vad som har lockat Johan Agås som har aktivt geocachat sedan 2009.

– Jag tror att spänningsmomentet är grejen, säger han.

Johan gillar allt som har med friluftsliv att göra och han ser geocaching som ett bra komplement till resten av hans intressen.

– Jag tycker det är roligt att ha ett mål med min träning och en utmaning på vägen.

Förutom geocaching finns även andra appar och utmaningar genom internet. Turf är ett exempel, där det handlar om att överta zoner. Turf-appen är gratis och dessa zoner finns lite överallt i centrala Sundsvall, men även några mer i skogskanter för den som gillar utmaningen. Alltså passar det lika bra till barnfamilj som ensam motionär.

En annan app som går ut på att ta zoner är Ingress. Där du dessutom får chansen att upptäcka Sundsvalls sevärdheter som du annars kanske inte stöter på.

Utöver dessa appar så finns två tävlingar och utmaningar som är kopplade till internetåtkomst. Det är kommunens Bikechecks samt hittaut.nu. Båda är gratis och handlar om att hitta checkpoints runt om i Sundsvall. Skillnaden är att Bikechecks handlar om att uppleva Sundsvalls tätort via cykel, medan hittaut.nu är mer som orientering där man genom att läsa en karta ska hitta dessa checkpoints.

Mer läsning

Annons