Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är Centern ett nytt Miljöparti?

Annons

C och MP har genom åren försökt profilera sig på miljöfrågor.

Frågan är om inte Centern också snart kan ta upp kampen med MP i en helt annan gren:

"Byte över blockgränsen."

Ni kanske kommer ihåg de två senaste valrörelserna där Miljöpartiet bytt sida – först åt vänster och sedan åt höger.

Under söndagskvällen kommer säkert många bokstavskombinationer att fara genom mitt huvud men när de sista rösterna är räknade kanske det slutar så här i Sundsvallspolitiken:

S-V-C.

Centern står i valrörelsen på egna ben, alltså utanför den styrande koalitionen, och Hans Forsberg underströk i debatten återigen att "Vi samarbetar med de som ger oss mest gehör för vår politik."

I dag har de tre 39 mandat tillsammans och behöver alltså ytterligare två. En majoritet som därmed skulle ta bort SD som vågmästare och dessutom är det många inom S som ser ett samarbete med Miljöpartiet som en omöjlighet efter sveket för fyra år sedan.

Tisdagskvällens debatt gav en del tydlighet kring de skillnader som finns mellan blocken, även om det mesta varit känt sedan tidigare. Ett klarläggande kom dock kring socialnämndens ekonomiska situation där vänstersidan vill tillföra mer pengar, en majoritet av de borgerliga såg i första hand en omorganisation som lösningen på frågan.

#sundsvalltycker fick också en fin avslutning där de olika partierna med hjälp av en planka fick prioritera utvalda områden.

Det är många som ännu inte bestämt hur de ska rösta – ta chansen och gå in på vår webb-tv och titta vilka val de åtta företrädarna gjorde.

Kanske det också går att utläsa hur bokstavskombinationen kommer att se ut på söndagskvällen?

Mer läsning

Annons