Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsmiljöverket börjar ny granskning

/

Den respit från kraven på arbetsmiljöåtgärder som kommunen hittills åtnjutit när det gäller Teater Västernorrland upphör att gälla. Arbetsmiljöverket ska nu göra en uppdatering på vilka åtgärder som krävs.

Annons
Verket måste ompröva hela teaterverksamheten. De förelägganden som kommit tidigare har alla förväntats få sina lösningar i och med scenhuset. När den möjligheten försvann går det inte att säga i vilken ordning åtgärderna måste vidtas.
Vi har ju ställt krav på ett antal åtgärder när det gäller de olika lokalerna, nu måste de bristerna bort på ett annat sätt. Många av punkterna rör miljön både i kort och långt perspektiv, säger Berndt Jonsson på Arbetsmiljöverket.
Inledningsvis måste verket diskutera med berörd personal och sedan ta kontakt med kommunen.
När lösningen höll på att bli riktigt bra ville vi ju inte forcera fram något. Hela tiden har det nu sagts att det \"ordnar sig när vi gör nytt\". Men nu måste vi ser över hela spektrat igen.
Det rör sig inte bara om fysiska brister som det ska tas hänsyn till utan också de uppfattningar som personalen har om arbetsmiljön. Vad slutnotan blir för detta är i dagsläget omöjligt att säga.

Mer läsning

Annons