Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets Pridefestival – större än någonsin

Prideparaden genom Sundsvall slog rekord – aldrig förr har så många varit med.
– Det är ett nytt rekord för Sundsvall och det känns helt underbart! I år var vi strax över 2 000 personer som gick med, säger Torbjörn Karlsson, ordförande i RFSL Sundsvall.

Annons

Poliser, politiker, vanligt folk och kändisar tågade sida vid sida fram längs Sundsvalls gator. Ett extra välkänt ansikte i vimlet var Peter Siepen.

– Pride för mig är kärlek och kärlek, ibland kan det bli lite mycket sex kan jag känna, man nästan blottar sig. Men det är viktigare med kärlek tycker jag, säger Peter Siepen under en intervju med Jerker Ullerstam i ST:s livesändning av paraden.

Du blottar dig inte så mycket i dag ändå?

– Nä, jag ser det som ett samlag, man börjar lite försiktigt, värmer upp. Sen när det bli crescendo då åker kläderna av, säger Peter Siepen.

Det var väntat att årets parad skulle slå rekord. Bland annat var det många föreningar och företag i Sundsvall som ställde upp för att inte tala om den politiska närvaron. Socialdemokraternas Peder Björk och Moderaternas Jörgen Berglund var några av Sundsvalls politiker som gick med i tåget.

– Kollar man bakåt i tåget ser man att det verkligen är rekord i år, fantastiskt att arrangörerna år efter år mobiliserar och gör det här, säger Peder Björk.

Mer läsning