Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arga villaägare protesterade

/
  • Karl-Gustaf Sandgren tycker inte att han ska behöva ha ansvar för mark som han inte är ägare till.
  • Folkpartiets Maria Lilja bjöd på sand men några politiska konkreta åtgärder utlovades inte.
  • Villaägarna tycker att kraven från kommunen på skötsel av trottoarer är orimliga. I täten gick Sigge Godin som i kommunfullmäktige röstat för privat ansvar för gångvägarna.

Folkpartistiskt engagemang med frågetecken I går demonstrerade villaägare mot att de måste skotta och sanda utanför tomten. Samtidigt försökte folkpartiet samla poäng genom att dela ut grus gratis, trots att man tidigare suttit med och klubbat igenom beslutet.

Annons
Det är inget knepigt, politiker ändrar sig varje år, förklarade Sigge Godin, fp, som gick i täten för demonstrationen som representant för Villaägarna.
Dryga tjugotalet deltagare gick i demonstrationståget med plakattexter som \"Villaägarna jobbar gratis\", \"Obetald snöjour\", \"Snö och sandjor 191000\" (kommunens telefonnummer).
Det var också Sigge Godin som var första talare vid demonstrationen och som representant för Villaägarna höjde han glatt rösten, en röst som inte påverkat besluten i annan riktning när möjlighet funnits tidigare.
Vi är 6 000 villaägare. Vi får Ingen ersättning, ingen semester, ingen nattro, dundrade Godin.
Han konstaterade också att kommunens metod att täppa igen utfarter när det plogas inte är förenligt med de centrala beslut som tagits i frågan.
Karl-Gustaf Sandberg var en av demonstranterna och irriterad på att kommunen överlåter ansvar på villaägarna trots att det är kommunens mark det rör sig om.
Jag reagerar på att vi tvingas sköta marken och tvingas ansvara för säkerheten där.
När ljudet av snöplogen på morgonen har avklingat vet han numera att en halvmeterhög hopkörd snövall måste skottas bort innan han kan ta sig från gården med bil.
Dessutom erbjuder kommunen inte ens sand längre, utan det måste vi köpa själva.
Maria Lilja, fp, har tagit upp snöröjningsproblemet i en interpellation i kommunfullmäktige, det var första gången som partiet sade något negativt om det privata ansvaret. I går stod hon och delade ut grus från en släpvagn på torget. Maria Lilja instämmer i Sigge Godins resonemang om att en politiker måste få ändra sig.
Ska ni skriva en motion nu och kräva att villaägarna slipper ansvaret?
Vi har inga planer på det ännu, men det är inte helt omöjligt.

Mer läsning

Annons