Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arkitekt från Härnösand prisades för nya E4:an

/
  • Priset till Bengt Schibbye delades ut av Vicci Andersson Sjöbom och Kiki Hammarström.
  • Under vernissagen fanns mycket spännande design att beskåda.

Med öga för form, detaljer och säkerhet vid bygget av nya motorvägen.
Så löd motiveringen när landskapsarkitekten Bengt Schibbye korades till årets formbärare i länet.
– Han har gjort intryck på Trafikverket, och då bör han även lyftas fram av oss, säger Kiki Hammarström, ordförande i Svensk form i Västernorrland.

Annons

Applåder och glada tillrop ljöd i Stadshuset foajé när landskapsarkitekten Bengt Schibbye presenterades som årets formbärare i Västernorrland.

– Genom sitt drivande arbete med den nya motorvägen och landskapet kring den har han gjort intryck på trafikverket och skapat en vacker infart till Sundsvall, motiverade Kiki Hammarström, ordförande i Svensk form Västernorrland.

Pristagaren, som till vardags bor i Härnösand, befann sig för kvällen på resa i Schweiz för att avnjuta just det han enligt juryn är bäst på – landskapsarkitektur.

– Han blev så klart mycket glad när vi berättade för honom att han skulle vinna, men den resan var bokad sedan långt tillbaka, säger Kiki Hammarström och fortsätter:

– Det är kul att lyfta fram landskapsarkitektur som är en typ av formgivning som annars inte får så mycket utrymme. Bengt har verkligen tänkt till när det gäller den nya motorvägen, bland annat att bjuda bilister som kommer söder ifrån på E4:ans första havsvy efter Helsingborg.

Varje år, med start i fjol, delar föreningen ut utmärkelser till elva olika formgivare runt om i Sverige. Men någon prissumma finns ännu inte i potten.

– Vi är en ideell förening som inte har budget för att dela ut pengar. Man vinner äran, och sedan är det självklart extra kul att bli uppmärksammad för sitt arbete och synas tillsammans med flera kända formgivare, säger hon.

Mer läsning

Annons