Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arro simmar sig starkare

Annons
När schäfern Arro kommer in i Anki Petterssons lilla klinik i Tallnäs får matte Tanja Nilsson hålla honom hårt i kopplet. Han gillar simträningen i Ankis rehab-bassäng där han får jobba i det strömmande vattnet. Arros bäckenskada är medfödd och till för något år sedan hade han en vinglande gång där bakdelen svajade lite hit och dit under promenaderna.
Nu kan vi gå långpromenader vilket ytterligare stärker hans rörelseförmåga, berättar Tanja.
När Anki öppnade den första träningsbassängen för hundar norr om Dalälven, hann hon bara komma igång i bottenvåningen på Hamsta Gård. Så sprack alla småföretagares planer i en konkurs för företagarkollektivet.
Efter en del sökande hittade hon lokalen i Tallnäs, granne med ABF. Där har hennes företag Timrå Djur och Natur funnits en tid och nu har kunderna blivit fler.
Lokalerna i Hamsta var väldigt fina för min verksamhet, men det låg ju lite vid sidan om, erkänner hon.
I Tallnäs blir det tillgängligare. De som vill träna sina jyckar kan utnyttja lunchraster och andra kortare ledigheter.
Det är oftast hundar som opererats eller försvagats av benbrottsvila och liknande som börjar återhämtningen i bassängen. Simning är lika effektivt för djur som för människor. Muskelträning utan belastning på ryggar, höfter och andra leder.
När Arro fått på sig flytvästen plumsar han ner i vattnet utan minsta tvekan. På ena sidan lockar Anki med bollar som han älskar att tugga sönder, på andra kanten håller matte Tanja emot med kopplet så att han får anstränga sig extra mycket.
Det var med viss oro vi fick veta att skolans Estetiska program skulle flytta in i det här huset. Skulle vi tvingas flytta igan, just som verksamheten kommit igång ordentligt? Men nu har vi fått löfte om att bli kvar här, vilket känns skönt, säger Anki medan Arro plaskar vidare i sin jakt på bollarna.

Mer läsning

Annons