Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Artisterna i Solens if tränar inför Framtidsgalan

/
  • Caroline Näslund leder gänget in i invigningen av Framtidsgalan på lördag.
  • Caroline Näslund tränar för sin inledning av Framtidsgalan. Här med Anneli Ekman.
  • Instuktör Anneli Ekman har själv bett om att få träna gruppen. Det är också hon som ligger bakom hela Framtidsgalan.
  • Dansgruppen i Solens If har tränat länge för att göra succé på Framtidsgalan.
  • Terese Källman övar hårt inför dansuppvisningen. Hon har dansat hip hop tidigare och det syns på hennes vana rörelser.
  • Det är många steg att komma ihåg.
  • Caroline Näslund tycker om att stå på scen. Hon ska bli artist när hon blir stor eftersom det verkar så spännande.
  • Terese Källman har rätta taktkänslan.
  • Att hålla om varandra och tala om för var och en att de gör ett bra jobb är en viktig del av träningen.Närmast i bild Johanna Vilmiko till vänster och Lars Bertlin  till höger.

\"This is the world we live in. And these are the hands we\'re given. Use them and let\'s start tryin\'.\" Plötsligt fick en smörig text en helt ny mening. Vem har sagt att man inte kan dansa och vara artist för att man har ett funktionshinder?

Annons
Alcazars hit dånar ur högtalarna och showdansarna från Solens if ger allt. Deras instruktör Anneli Ekman peppar på. Alla gör sitt bästa för att följa hennes smidiga rörelser.
Det gör inget om ni gör fel. Fortsätt bara le! skriker hon mellan stegen.
Det snurras, hoppas, böjs och svängs. Svetten bryter fram i några av de fokuserade ansikterna. Den som går åt fel håll vänds om av en hjälpsam hand. De är sammansvetsade och bra. Och de vet om det.
Jag tränar hemma också. Två gånger om dagen, säger Caroline Näslund, som ska ha ett eget solonummer på Framtidsgalan.
Hon ska ta emot mikrofonen på scenen av Blossom i Afrodite. Sen ska hon sjunga och dansa till en kärlekslåt av Sara Löfgren. Därefter dansar hela gruppen in och kör sitt nummer. Hon har själv valt orden hon ska inleda med.
Det här är en låt om kärlek och vänskap. Nu ska ni bara njuta, säger hon under repetitionen.
Hon börjar röra sig till musiken på ett sätt som bara en riktig artist kan. Svänger på höfterna, sträcker upp armarna och ler. Det bästa med att vara artist är spänningen, tycker hon. Men hon är inte det minsta nervös inför galan.
När jag har uppträtt så ska alla få en kram av mig. Till och med de från tv och tidningar, säger hon innan hon lämnar träningslokalen med väskan på ryggen.
Snart är den stora kvällen här. Då Solens if har platser på första parkett. Då autografer ska samlas in. Bara att få vara på samma plats som \"Zäta\" får några stycken att skrika högt av förtjusning. Snart blir de artister i strålkastarljus.

Mer läsning

Annons