Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för kanylhot på buss


Fyra pojkar satt på bussen när två unga män hotade dem med en kanyl.

En av de misstänkta har sagt till polisen att situationen gick fel – han ville bara få dem att undvika droger.

Annons

Pojkarna åkte buss mellan Sundsvall och Timrå och diskuterade muffins som de hade ätit på skolan samma dag, när en 23-årig man frågade om de pratade om hasch.

Senare ska han, tillsammans med en 20-årig man, ha tagit fram en kanyl och sagt att "om jag sticker er blir ni smittade med HIV".

De utsatta har sagt i förhör att de kände sig rädda och hotade. En av dem berättar att han var mest rädd för nålen, för att männen inte verkade veta vad de gjorde. En pojke blev också bestulen på sin mobiltelefon.

Polisen larmades och männen kunde gripas samma kväll, den 10 oktober. De häktades för ungefär två veckor sedan och åtalas nu för rån och olaga hot. 20-åringen åtalas även för övergrepp i rättssak, sedan han sagt till pojkarna att han skulle söka upp dem om de gick till polisen. Han har nekat till samtliga anklagelser, medan 23-åringen erkänner hotet.

Enligt förhör blev han upprörd när han uppfattade att de fyra vännerna pratade om hasch, eftersom de var så unga och han själv har missbruksproblem.

Genom att hålla kanylen mot dem ville 23-åringen förklara att det är fel att använda narkotika, men han har i efterhand förstått att det skrämde dem och att han agerade klumpigt.

Mer läsning

Annons