Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attackerades med kniv och slagträ

/

En söndagsnatt blev en 24-årig man överfallen av tre män på Kubenbadet.
Han blev knivskuren i halsen och slagen med ett basebollträ. Nu åtalas de misstänkta.

Annons

Strax efter midnatt den 12 oktober ringde mannen till polisen och berättade att han hade blivit knivskuren.

Två män, 29 och 37 år, greps senare samma morgon misstänkta för den grova misshandeln, och senare riktades även misstankar mot en tredje man, 29 år.

Männen hade bett 24-åringen om skjuts från parkeringen vid Kubenbadet, men när han kom dit klev de inte in i bilen. 29-åringarna ställde sig intill – och ene försökte dra ut föraren – medan den andre ska ha slagit honom med ett basebollträ mot huvudet och kroppen

37-åringen satte sig i bilens baksäte och därifrån misstänks han ha satt en 25 centimeter lång kniv mot mannens hals och skurit till, vilket orsakade en decimeter lång sårskada. 24-åringen har sagt i förhör att han kände hur det brände till, men att gärningsmannen hoppade ur bilen när han började köra från platsen i låg fart.

Även en kvinna befann sig i bilen och hon höll ett förband mot mannens hals medan han körde till akuten, där han blev nedsövd och opererad. Han har sagt till polisen att han inte kände de inblandade men att han brukar skjutsa folk.

I förhör med männen framgår att de hade planerat att hota och skrämma 24-åringen, efter ett rykte om att han hade fimpat en cigarett i ögat på en bekant.

Utöver den grova misshandeln åtalas männen även för olaga hot och vållande till kroppsskada. 37-åringen har erkänt hotet och kroppsskadan, 29-åringarna har erkänt att de varit på plats men förnekar brott.

Misshandeln bedöms som grov av åklagaren eftersom gärningen varit livsfarlig och de tre männen visat särskild hänsynslöshet genom att utföra våld i överläge.

Mer läsning

Annons