Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avskedsgåva från Svenska Frälsningarmén till Ria

Svenska Frälsningsarmén i Sundsvall håller på med sin avveckling och pengarna från husförsäljningen delas ut. Häromdagen fick Ria en gåva på
30 000 kronor.

Annons
Sven Larsson har jobbat med Ria i många år.
Och egentligen är jag pensionär och jag är 68 år gammal. Men jag jobbar kvar ändå, säger han.
Han tycker att verksamheten har gått lite i stå.
Vi har ju stödboendet på Södermalm, men min arbetskamrat Kennet Smedberg och jag skulle vilja göra något mer, säger han.
Därför kom gåvan från Svenska Frälsningsarmén som en skänk från ovan.
Jag vill betrakta gåvan som grundpåten i vårt förändringsarbete. Först och främst borde vår stadsmission ligga i stan och vi vill jobba mer offensivt.
När han läste en insändare i ST om att Lillgården kunde härbärgera hemlösa fick han en idé.
Vi borde vara där och hjälpa missbrukare till ett bättre liv. Få dem motiverade att sluta med droger och hjälpa dem med exempelvis tandvård. Många av dem har väldigt dåliga tänder och det sänker deras självförtroende enormt.
Snart ska en skrivelse med alla förslag gå vidare till kommunen.
Och vi är förstås väldigt tacksamma över den här gåvan.
Även Svenska Frälsningsarmén i Sundsvall har gått lite i stå. Framför allt har de alldeles för få medlemmar, som dessutom börjar bli till åren.
Jag är 87 och jag är äldst och vår yngste medlem fyller 70 i år, så avvecklingen går av sig själv, säger Sonja Nilsson, kapten bosatt i Söråker.
För ett år sedan sålde de sin fastighet på Fredsgatan till Lasse på Torget, och det är pengarna från försäljningen som nu delas ut. Mest pengar ska gå till ett eventuellt hospice. Och Ria vill man också stötta, liksom folket i Tanzania som behöver bättre vatten.

Mer läsning

Annons