Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avtalsfiffel i hästhandlarhärvan

Ytterligare en person är nu misstänkt i den stora \"hästhandlarhärvan\" som nu rullas upp av skattebrottsenheten. Han tros ha lämnat falska uppgifter i ett aktieköpsavtal och misstänks för grovt osant intygande.

Annons
Enligt eko-åklagaren Christina Brohlin är den misstänkte född på 60-talet och hemmahörande i västra Sverige.
Det handlar om ett köpeavtal gällande aktier i ett bolag, där vi tror att vissa av uppgifterna är felaktiga, säger Brohlin.
Exakt vilka de felaktiga uppgifterna är vill hon i nuläget inte säga. Den misstänkte har ännu inte förhörts, men är kallad och fick i går en advokat.
ST har flera gånger tidigare rapporterat om den stora ekohärvan där en hästhandlare och före detta bilhandlare från Sundsvall intar centrala roller. Båda har suttit häktade för grova skatte- och bokföringsbrott, men är nu frigivna. Förra veckan släpptes bilhandlaren, eftersom inte heller han längre antas kunna förstöra utredningen på fri fot.
Totalt är nu 14 personer delgivna misstanke om olika brott i härvan. Åtalet dröjer enligt Brohlin i vart fall tills efter semestrarna. Bland annat väntar hon på resultaten av skattemyndighetens revision av minst fem olika bolag som tros ha utnyttjats för brottslig verksamhet.

Mer läsning

Annons