Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Back försvarar hamnen

Kommunalrådet Ewa Back tror fortfarande på hamnen som ett utvecklingsområde för Sundsvall. — Det här är ett centralt beläget område som kommer att bli attraktivt. Den dagen vi får bort E4:an blir Inre hamnen sammanknuten med stan, säger hon.

Annons
Igår uttalade Mitthems vd Hans Selling kritik mot utvecklingen i Inre hamnen i en artikel i ST. I dag kommer reaktionerna från Sundsvalls politiker.
Ewa Back konstaterar att det är omöjligt för kommunen att kommendera privata företag att etablera sig i Inre hamnen. Men fick hon önska skulle hon se både restauranger och butiker i området.
De måste ju ha tillräckligt många boende för att få ett vettigt underlag. Men jag tycker ändå att det är en konstig bild som nu kablas ut eftersom så mycket kommer att hända framöver.
Hon ser fram emot den dag då kajerna och husbyggena blir färdiga.
Då kan vi få den yttre miljö som vi eftersträvar. Som Sundsvallsbor vill vi ju kunna promenera runt kajerna och gå mellan husen, säger Ewa Back.
Folkpartiets gruppledare, Lars Persson, håller inte med.
Hamnen har diskuterats i decennier ändå mynnar det ut i något som ingen känner igen sig i. Folk som är missnöjda ska skriva till kommunen. Det är viktigt att man får in impulser till stadsbyggnadssidan, säger han.
Inte heller Sverker Ottosson (mp) skräder orden.
Vi vill se en bilfri hamn och en vettig grönstruktur. Här har man lagt ned hiskeligt många miljoner på en hamnträdgård som bara riskerar bli ett blåshål, säger han.

Mer läsning

Annons