Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bajs i bassängen

/

Sporthallens utebad lockar besökare—även nattetid.
När personalen kom till jobbet på tisdag morgon möttes de av bajs i bassängen, krossade fönsterrutor och sopor utspridda över hela området.

Annons
Man trodde att det skulle bli bättre nu när vi har kameraövervakning och ett vaktbolag som patrullerar regelbundet, säger badmästaren Per-Erik Ulander.
Några individer tog sig in på området under natten mot tisdag och ägnade sig åt sabotage. En kvarglömd nyckel i en truck ledde till att fordonet kördes omkring runt bassängerna och in i föremål och väggar. Soptunnor demolerades och innehållet spreds ut överallt. Någon hade kastat en cykel genom en stor glasruta så att fönsterglaset yrde.
På anläggningen hade det nyss varit sim-SM och en större mängd kvarglömda tetror klibbig energidryck hade spridits ut över läktarna.
Någon hade varit ute på den övertäckta bassängen och bajsat.
Det är livsfarligt att ge sig ut på täckningen. Trillar man ner i en glipa kan det bli svårt att ta sig upp igen, säger vaktmästaren Mikael Palm.
Polisen har goda möjligheter att sätta dit de som gjort allt detta eftersom skadegörelsen fångats på film.
Det händer ofta att folk kommer hit på nätterna och för det mesta vet vi inte ens om det. Men när någon gör så här känns det jättejobbigt, säger Per-Erik Ulander.
SM arrangemanget har tärt hårt på de anställdas krafter och det efterföljande högtrycket som lockat tusentals badbesökare kräver stora personalresurser.
Då vill man inte mötas av sådan här skit på morgonen, säger Per-Erik Ulander.

Mer läsning

Annons