Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bamsebesök när dagis fyllde år

/
  • Bamse bjöd barnen på morotsstavar doppade i dunderhonung. Felix Beijron och Måns Östman var nyfikna på att smaka.
  • Wikingens förskola firade sin 25-årsdag i ett strålande vackert höstväder.
  • Några av barnen tyckte att det var lite läskigt med Bamse, andra vågade till och med känna på honom och dra honom i örat.
  • Det är inte varje dag man möter Bamse på dagis. Elias Rikner och Felix Beijron lyssnade fascinerade på vad den snälla björnen hade att säga.
  • På väg upp till skogen på ett traktorflak – kan man ha det bättre? Milla Lundberg, Miguel Pirfano Kristoffersson och Olivia Sandgren Sandström såg ut att stormtrivas när traktorn satte i gång.

Skattjakt, besök av Bamse och galalunch. Hela dagen var ägnad åt fest och skoj när Wikingens förskola i Granlo firade 25-årsjubileum i går. Det bästa var nog ändå traktorturen med grisfarmaren Mattias Andersson.

Annons
Vi ska åka traktor!
Snart treårige Joacim Lindström står färdigklädd långt innan kompisarna är klara och förkunnar vad som är på gång. Ute på gården står en riktig traktor och väntar!
Fnissande av förväntan kryllar barnen upp på Mattias Anderssons traktorflak. Sedan bär det av uppåt skogen, där Bamse tar emot och bjuder på dunderhonung.
Vet ni vad som händer om man äter dunderhonung? frågar Bamse.
Man får ont i magen, svarar en påläst pojke.
Som tur är tycks farmor ha gjort en specialhonung för barnen på förskolan. De får inte ont i magen, utan blir bara jättestarka inför den skattjakt som väntar efter mötet med Bamse.
Wikingen har som tradition att fira förskolans födelsedag den 6 oktober varje år. 25-årsjubileumet innehöll så klart lite mer än det normala firandet. Efter skogsutflykten hölls en \"galalunch\" för barnen med förrätt, varmrätt och efterrätt vid fint dukat bort. Senare på eftermiddagen höll förskolan öppet hus med underhållning för föräldrar och barn som gått på förskolan tidigare.

Mer läsning

Annons