Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bänkåsviken kan få fler p-platser

Lägre hastighet och fler parkeringsplatser i Bänkåsviken, Alnö. Två förslag som ska lindra trafikkaoset under badsäsongen. — Man kan inte bara sitta still och se på eländet, säger Jan-Erik Nyberg, medlem i Bänkåsvikens stugförening.

Annons
Varma soliga dagar, från midsommar till och med augusti, förvandlas sommarstugeidyllerna vid badvikarna på Alnös östra sida till trafikkaos.
Trycket från badgästerna är hårt på Tranviken, Hartungviken och Bänkåsviken.
Jag har följt utvecklingen i femton år. Parkeringsplatsen som kommit till här i Bänkåsviken har visserligen avlastat, men inte tillräckligt. När det är som mest folk här står bilarna parkerade på båda sidorna om kurvan, säger Jan-Erik Nyberg
Utryckningsfordon, bussar och renhållningsfordon har problem att ta sig fram. Trafikkaoset kan dessutom vara farligt för fotgängare och cyklister.
För att göra något åt situationen träffades representanter för Bänkåsvikens stugförening Bertil Lindström från kommunens stadsbyggnadskontor i går.
Mötet mynnade ut i att Bertil Lindström ska undersöka möjligheterna att bygga ut den befintliga parkeringsytan, som i dag rymmer 25 - 30 bilar.
Inget är klart ännu. Vi har till exempel inte klarat ut finansieringsbiten, men ser man till vad som skulle behöva göras så ska det inte behöva bli så dyrt, säger han.
Bänkåsvikens stugförening kommer också att driva frågan om sänkt hastighet vidare. Önskemålet är att hastigheten ska begränsas till 30 kilometer i timmen. För några år sedan sänktes farten på sträckan från 70 till 50. Länsstyrelsen kommer att utreda frågan.

Mer läsning

Annons