Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bankrånaren häktad

I går häktades den 53-åring som är en av männen som rånade Handelsbanken i Liden. Tidigare på morgonen överlämnade han sig själv till polisen och erkände omgående att det var han som rånat banken

Annons
Han anade nog att polisen var honom på spåret, säger åklagaren Lisa Eriksson.
Han har enligt henne under gårdagen förhörts en gång och erkände då att han var en av dem som rånade banken. Han har även medgett att han var beväpnad. Han har dock inte berättat vem kumpanen är.
Förhören kommer att fortsätta under helgen och mannen kommer även att vallas på en del platser.
Något vapen och några pengar har ännu inte hittats. Mannens kumpan vid rånet är också fortfarande på fri fot. Jakten på honom kommer att fortsätta under helgen. Då det finns foto på honom gäller det att först fastställa hans identitet för att kunna göra ett gripande.
Att det inte var några proffs som utförde rånet råder det inget tvivel om. Även åklagaren medger att brottet var klantigt utfört. Även bytet blev klent. En påse med växelpengar till ett värde av mellan 5 000 och 6 000 kronor var nog inte bytet som rånarna tänkt sig. Att en del var 50-öringar som snart blir värdelösa gör inte saken bättre.
När männen tog sig in i banken var de maskerade. När de flydde tog de av sig maskerna och blev då fotograferade av bankens kamera utanför lokalen. Även vittnen på platsen såg dem. Flyktbilen en gammal BMW som fanns registrerad på den gripne lämnades i Lagfors och finns nu hos polisen.
Den häktade 53-årige mannen finns inte registrerad i brottsregistret

Mer läsning

Annons