Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Banverket förbereder tunnell utan beslut

/
  • Inga beslut är fattade när det gäller den framtida trafiklösningen där Sidsjövägen passerar järnvägen. Trots det pågår Banverkets projekteringen för en underfart av järnvägen. Något som oroar de som bor i området.

Boende vid Sidsjövägen intill järnvägen är överraskad över att Banverkets personal projekterar för en underfart utan beslut. — En av grannarna kastade ut dem från tomten, berättar Rainer Åminne som bor på platsen.

Annons
Det som händer är minst sagt förvirrande för de boende. Enligt deras information har inga beslut har fattats om att det ska byggas någon underfart under järnvägen intill deras hus.
Trots det tycks projekteringen pågå för full och banverkets personal på plats hävdar att de arbetar på uppdrag av Sundsvalls kommun. Även provborrningar har genomförts på platsen.
Att något är på gång råder det dock ingen tvekan om då de som berörs fått ett brev där de kallas till ett informationsmöte i slutet av augusti.
För en familj kom uppgifterna om att något var på väg att hända som en extra obehaglig överraskning. De hade under förra veckan beslutat sig för att köpa en av fastigheterna i området. Det enda som fattades var att skriva på kontraktet idag.
De blev mycket förvånad över planerna på en eventuell underfart. Varken mäklaren eller den gamle ägaren hade informerat dem att om byggnationerna blir av kommer den fastighet som de bestämt sig för att köpa att ligga i riskzonen för att lösas in.
Lennart Andersson stadsbyggnadsnämndens ordförande i Sundsvall bekräftar att inga beslut är fattade. Samtidigt medger han att projekteringen för en eventuell under- eller överfart för Sidsjövägen vid järnvägen pågår för närvarande.
Det finns olika förslag, berättar han.
Han hänvisar samtidigt till att de boende kommer att få veta mer på informationsmötet
Orsaken till brådskan tycks var viljan att använda så mycket som möjligt av de 330 miljoner som finns anvisade för att gräva ner underfarter i stället för den politiska majoriteten vill gräva ner järnvägen.
Hur den lösningen blir vid Sidsjövägen är även avhängligt av vad som händer med västra länken.
Samtidigt kommer inga projekteringar enligt Lennart Andersson att göras som påverkar en eventuell nedgrävningen av järnvägen genom centrum.
Om den kommer genomförs börjar nedgrävningen vid Sidsjövägen, säger han.

Mer läsning

Annons