Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnmusikal om godhet

Sång, dans och humor. Det bjöd ett 30-tal barn från klasserna 1—5 på S:t Olofsskolan sina lärare och skolkompisar på i barnmusikalen Godhet vinner alltid över ondskan.

Annons
Det var inget fel på spelglädjen och entusiasmen hos aktörerna på scen i går. Och likadant har det varit under vintern och vårens repetitioner.
Vi har övat en gång i veckan och jag har fått skriva om musikalen flera gånger eftersom i stort sett alla som varit med har velat ha en roll. Det har varit jätteroligt, säger Irina Nuno, som regisserat och skrivit musik och manus.

Gammal saga
Pjäsen bygger på en gammal rysk saga och handlar om flickan Mia, spelad av Julia Cajonberg, som bor i ett hus tillsamman sin pappa och sina djur. När pappan gifter om sig får Mia problem med sin styvmor och sina nya systrar som inte är snälla mot henne. Men med sin godhet och ärlighet lyckas hon till slut att besegra ondskan.
Musikalen innehåller det mesta. Sång- och dansnummer, snygg dekor och mycket humor. Ofta var det papegojan (Caitlin Haughey) Mias ständiga följeslagare som med sina upprepningar och roliga infall lockade fram skratt i den fullsatta salen.
I dag framförs den tredje och sista föreställningen, men det lär bli fler musikaler på S:t Olof i framtiden. Under sina fem år på skolan har Irina Nuno nämligen satt upp inte mindre än 15 musikaler.

Mer läsning

Annons