Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnomsorgstaxan förändras

Föräldrar som är arbetslösa eller föräldralediga för större möjlighet att välja när deras barn ska vara på förskolan. De barnen kommer däremot inte längre att ha rätt att vara på förskolan under sommarlovet.

Annons
Från och med den första mars nästa år ska barnomsorgstaxan i Sundsvalls kommun förändras. Det föreslår kommunstyrelsen kommunfullmäktige att besluta. Ett förslag som från början kommer från barn- och utbildningsnämnden.
I huvudsak vill man att barn till arbetslösa och föräldralediga som nu har rätt till förskoleverksamhet tre timmar om dagen ska få utnyttja sina 15 timmar per vecka efter barnens och föräldrarnas behov och utifrån förskolans förutsättningar.
Erbjudandet om förskola ska dock begränsas till att gälla enbart från skolstarten på hösten till skolavslutningen på våren. Uppsägningstiden ska också förkortas från nuvarande två månader till en månad.
Ändringen ska inte medföra några ekonomiska konsekvenser för kommunen. Kommunstyrelsekontoret skriver dock i sitt övervägande att om den nya taxan ändå skulle få ekonomiska konsekvenser ska de hanteras inom barn- och utbildningsnämndens ekonomiska ram.

Mer läsning

Annons